Amaxa & Thalamus (70-tals blues/rock) Lör 23 Feb

AMAXA http://www.amaxa.se/ såg vi utföra en fantastisk livespelning i en galet svettig källare på söder förra sommaren och nu har vi äntligen fått till en bokning!
Dessutom albumaktuella med vinylen ”Amaxa”.

Saxar in en klockren beskrivning av Amaxa: ”Amaxa är ett Stockholmsband som spelar riff – rock. Bandet står med båda fötterna placerade i 70-talet med influenser från Mountain, Black Sabbath och Kebnekajse utan att för den skull bli ett renodlat retro band. Svänget har en centralplats för den här gruppen och trummorna ges en roll som mer är att betrakta som ytterligare instrument n som takthållare. Här märks det att både jazz och rock är inspirationskällor. Samtliga personer i bandet fungerar som låtskrivare, detsamma gäller även textförfattandet.” Källa: Mandarinmusik.se

Denna lördagsafton bjuder även på fin-främmande från Borlänge (som gör sitt enda sthlmsgig hos oss på Hellbar): THALMAUS http://www.thalamusband.com/

Thalamus firar release av nya plattan ”Soul” och gör det med ett antal vårspelningar runt om i Svea rike. En salig blandning av gamla och nya låtar utlovas, distad hammond och grymma gitarr riff. Sedan 2006 har de släppt tre fullängdare och en ep, dessutom lirat på många klubbar och festivaler, allt från Swedenrock (2009) till privata lagårdsfester.. Recensioner på skivor och liveframträdanden har varit otroligt fina, både i Sverige och utomlands.
Förra plattan ”Subterfuge” (2011) var upp på en 6:te plats på den Svenska försäljningslistan. Nu laddar man alltså batterierna på nytt för att ge sig ut på vägarna med sin 70-tals/classicrock/bluesvibbs doftande hårdrock och förväntar sig många trevliga möten, god öl, hårdrock och ett riktigt röj..

Nedervåningen/konsertlokalen (O´Learys Sundbyberg Järnvägsgatan 32- nära pendeltåg, t-bana, bussar och taxistråk) slår upp portarna 21.00. Och första band- Amaxa kliver på 22.00+ och Thalamus 23.00+. Stället stänger 02.00 20 år/leg. 100 kr entre. Varmt välkomna både nya och gamla ansikten!

This entry was written by hellbar , posted on söndag februari 17 2013at 06:02 e m , filed under EVENT . Bookmark the permalink . Post a comment below or leave a trackback: Trackback URL.

Comments are closed.