Some Kind Of Rubus (SKOR) & Skrömta Lördag 24/11

Live på Hellbar @ O´Learys Sundbyberg Lördag 24/11- Skrömta https://www.facebook.com/skromta & Support SKORhttp://www.somekindofrubus.com/  (folkmusik/rock). Fb evenemang-https://www.facebook.com/events/516460918381286/

Första band på scen 22.00+. 100 kr entre. 20 år/leg. Stället bommar 02.00. Nära till t-bana, bussar och pendeltåg.

”Skrömta bjuder upp till en sällsam dans som tar dig ut på vitterstigen. Du färdas från verklighet till fantasi. Från vånda till eufori. Från det diaboliska till det smaklösa tills du landar på baken på mjukt helylle.”
Matti Norlin – nyckelharpa, vevlira, sång
Frida K Eriksson – fiol, flöjt, sång
Robban Zetterquist – gitarr
Mårten Korkman – kontrabas
Kalle Källman – slagverk”Skrömta från Stockholm verkar för att bevara och förnya den nordiska
folkmusiktraditionen, och spela folkmusik som rockar hårt!!
Här finner du en barnslig enkelhet men du stöter även på gamkärn’ – eller fan själv.Du möter pest och medeltid, doften av rökt sidfläsk, brännvin och snus.
Här får du höra skrönor, det irriterande frasandet av knätofsar och en kvivsudd snusk.
Skrömta bjuder upp till en sällsam dans som tar dig ut på vitterstigen.
Du färdas från verklighet till fantasi. Från vånda till eufori.
Från det diaboliska till det smaklösa tills du landar på baken på mjukt helylle.”Här är det INTE frågan om att passa in.
Här är det INTE frågan om att spela eller sjunga tillrättalagt – men
du löper risk att upptäcka att det kan låta riktigt vackert. Här är det
istället frågan om att mjölka grädden ur det nordiska folkmusik- idiomet; med all
dess urkraft och komplexitet.

Skrömta utropar sig till ambassadörer av det, kanske inte alltid själv-
klara incitamentet: dvs sammansmältandet av folklore och populär-
kultur. Men icke desto mindre är de fullt ut beredda att ansvara för
det, och förlänga det ovan nämnda kapitlet.

Knappast någon har lämnat en Skrömta-konsert utan ett leende
och med ben som fortfarande vädjar.

”SKOR/Some Kind Of Rubus released their second EP – C C C P E P in 2010 and the four songs got huge impact on several radio stations both in Sweden (where Chop Song reached No 1 on the Swedish Local Radio Station Top List Chart) as well as outside the country. Some rave reviews followed from media, interestingly a lot of them from Germany. A great amount of touring on that with great gigs at places like Folk & Rock Festival in Sweden two years in a row, Eskilstuna Å-festen and other events have made the band a strong unit and as the summer of 2012 now is a reality, the band have decided to shorten the name to SKoR (as most people call them that anyway) and recorded what shall soon be the debut cd (and of course download on iTunes) you hopefully will adore. 10 songs from a band that has during the last 7 years developed a style of their own and with songs about being single forever or not, to be an outsider or to face the world in the 21:st century. Stockholm Rover Productions are Proud to welcome SKoR to the real world. We hope you will like them! “How modern folk rock should sound like today” Breakout Magazine (Germany) “Brandneue – und brandheisse” Bright Eyes Magazine (Germany) “Tokbra” Zero Magazine “Love at first listening” Metal Covenant, Sweden “Genuint originella, väldigt medryckande” Sweden Rock Magazine “Crazy and fun” Graeme Scott, Leith FM Radio, Scotland”

 

This entry was written by hellbar , posted on tisdag november 20 2012at 02:11 e m , filed under EVENT . Bookmark the permalink . Post a comment below or leave a trackback: Trackback URL.

Comments are closed.